Založ si blog

Cirkus Humberto a pilát Fico

To, čo predviedol pán premiér nemá v novodobej histórii Slovenska obdobu. Po nevymenovaní Centéša za generálneho prokurátora vinu, tak ako to vie len on, zvalil na iného. Dozvedeli sme sa v priamom prenose, že za to nesie vinu opozícia.Tá opozícia, ktorá nebola jednotná a schopná akejkoľvek akcie bola zrazu farizejská a zlá. Dovolila si fakt veľa dožadovať sa v demokracii svojích práv a plnenia sľubov. Pán premiér, ako “ zásadový demokrat a človek s chrbticou,“ to kedysi aj povedal – že dostane posty dôležité pre verejnú kontrolu moci a to aj šéfa NKÚ, resp. iné. To povedal asi len tak, v afekte, po vyhratých voľbach. Potom, po dohode na súmračnej, ako aj presvedčivými argumentami sponzorov, obrátil kabát. Zrazu si uvedomil svoje výhody a dosadil za zásluhy, všade aj na verejné WC, svojích ľudí – budú mu aspoň zaviazaní. Začal ťažký a hrdinský boj za práva odborárov, proti „vykorisťovateľom“ živnostníkom a SZČO. Dnes centralizuje svoju moc a dáva nám istoty, že sloboda a demokracia v jeho ponímaní vyzerá ako latentná totalita na bieloruský spôsob.

Pán premiér, nemýlite sa v tom, že je to cirkus, ktorý organizujete Vy a nie je to cirkus Humberto, lebo tam aj cvičené opice vedia, čo majú robiť a čo sa od nich očakáva. Toto tu je bábkový režim a Vy aj s gašparkom hrajete divadlo, ktoré slúži iba na to, aby si váš bábkoherec, ktorého nevidieť, otestoval, vašu poslušnosť, servilitu a lojalitu, za hrsť strieborných. Hrajete absurdné divadlo s dôverou ľudí. Testujete si týmto aj svoje jahniatka, ako Vám veria a kam až môžete ísť a či si to aj všimnú. Trpia a tolerujú toho už aj tak veľa. Máte v rukách svoju políciu, armádu aj súdnictvo. Cez kadejaké odmeny a výhody si kupujete ich dôveru. Modernizujete v tichosti tieto represívne zložky moci, tak ako to robili vaši predchodcovia za totality. Nie je to správna cesta a vedie nás na razcestie. Okrem klamania ľudí, ktorí vás slepo volili urážate svojím konaním a demagógiou o pofidérnych istotách všetkých slušných a mysliacich ľudí. Títo ľudia nemajú moc, ale v srdci pravdu a tu im zastrašovaním nezoberiete. Každému skôr, či neskôr sa otvoria aj zalepené oči. A vyberú si medzi pravdou a klamstvom. Medzi svetlom a tmou.

Paradoxom je, že ako dobrý manipulátor ste použili a zneužili pre vašu šachovú partiu staršieho uja prezidenta. Ten vám skočil na vašu šachovú sicílsku hru, ako mucha na mucholapku. Stačilo, aby ste udreli na jeho strunu ješitnosti a tzv. dôstojnosti, či sľubili mu novú fujaru, so starým trubačom. Ak Vám vyjde táto hra, tak sa stanete na Slovensku novým Mátušom Ficom trenčianským – pánom Váhu a Tatier. Vaši šľachtici – oligarchovia vám zafinancujú volebnú kampaň na funkciu prezidenta ficovej ríše. 83 poslancov párneho valca vám odhlasuje zmeny kompetencii pre nového prezidenta, teda Vás a stanú sa zemanmi. Iba Vy môžete byť prezidentom tohto cirkusu preto, lebo nikto iný svojou hlavou, by to nevedel lepšie zrežírovať a ukočírovať. Budete rozdávať z cudzieho, vyznamenávať svojich „poddaných“ medailami radu práce. Ak by boli nejaké problémy s demokraciou a EÚ by sa „závistlivo“ pýtala ako to vlastne je na tom „bohatom“ Slovensku so slobodou, či demokraciou alebo dodržiavaním zákonov, tak by ste pohotovo našli vinníka. Verím, že by ste ukázali prstom aj na amnéziou postihnutého Ivana Gašparoviča, veď on sa tak nakoniec sám rozhodol. Nikto by vám nedokázal, ako ste mu dobre poradili. Máte pravdu, prezident je dospelý, má svoj rozum a keď vám tak „nežištne“ dláždi cestu k moci, tak len hlupák by to nevyužil. V tom je vaše majstrovstvo a genialita. Vy si večer umyjete ruky, ako ponský pilát a ráno sa možno zobudite ako hrdina v očiach slepých a hluchých voličov. Hotový Chuck Norris.

Sú milionári, potichu vytunelovali družstvá

11.03.2013

Ceny potravín oproti okolitým štátom utešené rastú.Slovensko je nesebestačne vo výrobe potravín a kvalita pri všetkej snahe pokrivkáva, hoci virtuálny „poľnohospodár“ minister Jahnátek sa snaží vzbudiť dojem, že u nás na Slovensku máme kvalitnejšie potraviny.Ja ako praktik tvrdím, že je to polopravda.Veterinárny a hygienický dozor máme u nás, možno [...]

Sudcovia NS-darmožráči odtrhnutí od reality

18.02.2013

Takto výstižne vystihol v diskusii HN obyčajný, zhnusený občan požiadavky Harabinových sudcov NS. Neviem, či sú to nadľudia, alebo iba zberba amorálnych individui, ktorí nechápu v akej dobe a za akých podmienok žije obyčajný človek na Slovensku. Určite nie je pravda, že u nás je priemerný plat cca 800 eur.Tento tzv. priemer je nižší a pohybuje sa na úrovni 600 [...]

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 16279x
Priemerná čítanosť článkov: 5426x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy