Sudcovia NS-darmožráči odtrhnutí od reality

18. februára 2013, kyselina, Nezaradené

Takto výstižne vystihol v diskusii HN obyčajný, zhnusený občan požiadavky Harabinových sudcov NS. Neviem, či sú to nadľudia, alebo iba zberba amorálnych individui, ktorí nechápu v akej dobe a za akých podmienok žije obyčajný človek na Slovensku. Určite nie je pravda, že u nás je priemerný  plat cca 800 eur.Tento tzv. priemer je nižší a pohybuje sa na úrovni 600 eur.Prikrášľujú ho iba nadpriemerne zarábajúci sudcovia,lekári a pracovníci finančného sektora resp. iní z hornej vrstvy „desaťtisíc.“

Priemerný plat sudcu na Slovensku aj 13 a 14 platom je dnes – 2751 Eur. Na Najvyššom súde SR, ale cítia diskrimináciu pre platy, vadia im príplatky na špeciálnom súde.Ich pracovná komisia k tejto pre nich zásadnej otázky „bytia a prežitia“ sa vyjadrila: „Miera našej trpezlivost sa končí, a preto vyzývame urýchlene na prijatie účinných opatrení na odstránenie nerovnakého odmeňovania sudcov NS SR.“ Kedysi, keď sa tvoril špecializovaný súd , ktorý mal riešiť mafiánske a veľké korupčné kauzy, nebolo odvážnych sudcov,ktorí by sa prihlásili na konkurz. Niektorí sudcovia s podivnou minulosťou by ani neprešli bezpečnostnými previerkami a báli sa aj možného rizika, tak do toho radšej nešli.Neskôr im na čele s ich šéfom začali vadiť príplatky špeciálnych sudcov-závideli. Nehanbili sa podávať žaloby, voči svojmu zámestnávateľovi-štátu cca od 30 000 do 50 000 eur na jedného“diskriminovaného a zbabelého sudcu“. V konečnom dôsledku išlo o stámilióny eur. To všetko z daní chudobného daňového poplatníka.Teraz, znova vytiahli,v tej najhoršej dobe, svoje nezmyselné požiadavky a ako bonus ešte pridali,že chcú mať služobný byt, diplomatický pas a 1600 eur príplatok – asi za zbabelosť. Ich plat by sa pohyboval cca na hranici 4500 eur, teda by sa mali lepšie ako premiér.

Je to hyenizmus a nenažratosť, týchto ľudí žijúcich mimo reality.Sudcovia sú na Slovensku vnímaní najhoršie zo všetkých stavovských profésii, čo sa týka miery korupcie, klientelizmu a celospoločenskej dôvery, ale platy tomu nezodpovedajú, tie majú už teraz najvyššie. A ešte im je vždy málo. Myslia si , že na nich už nikto nemá dosah-ani parlament ,ani politici a ani verejnosť.Sú čoraz drzejší, vo svojich nárokoch. Arogancia moci a postavena im zatemnuje mozog. Vyštudovali pritom  poväčšina, vysoké školy za socializmu a ich úroveń aj vtedy bola taká, že ked bol ocko súdruh a študenta nezrazila električka,tak právo doštudoval každý, ľavou zadnou. A teraz títo sudcovia vo vysokých funkciach si z práva a súdnictva robia klientalistické sr.o, ktoré sú praktický nepostihnuteľné. Súdnictvo je jeden chorý nádor, ktorý keď neodstránia politici t.j. keď ho urýchlene nezreformujú v prospech občana, tak ho zreformujú ľudia z ulice a to nebude bez dôsledkov.

Važení sudcovia! Miera trpezlivosti občanov tohto štátu s vami sa raz skončí a nebude to dlho trvať,dnes už aj prieťahy s vami majú svoje hranice. Možno, to ešte nevidíte.ale je to tak.Vaše požiadavky sú nemorálne vzhľadom k dôvere ľudí, ktorú užívate a s aroganciou vlastnou aj zneužívate, ako aj s vašími profesnými výsledkami – t.j.v obhajobe práva a spravodlivosti v tomto skorumpovanom štáte.Páči sa vám Bulharská cesta? Aj kvôli vám, môže byť veľmi horúca jar.